Klintgaard er beliggende Langøvej 521, Langø, 5390 Martofte.

 Langø er en halvø, beliggende på vestsiden af Hindsholm, nord for Kerteminde . Området er et af de smukkeste steder på Fyn.

Gården ligger omgivet af vand og samtlige marker ligger ned til vandet enten mod øst eller vest.

 

På disse marker går vores kvæg – skotsk højlandskvæg. Vi købte gården i 1994 og da jorden til dels bestod af strandeng - var mager og bakket syntes vi, at området var ideelt til skotsk højlandskvæg.  Vi startede besætningen med 2 drægtige køer og en tyr og har nu en besætning på 5 køer og 2 avlstyre med afkom. Alle vores dyr har stamtavle. Vores mål er at opdrætte gode avlsdyr. De dyr, der ikke er tilstrækkelig gode til avl, bliver slagtet.  Alle dyr er under dyrlægekontrol og når de bliver slagtet foregår det ved skydning på marken og efterfølgende partering på kontrolleret slagteri. 

 

Skotsk højlandskvæg er en meget gammel kvægrace – formentlig uroksens efterkommere. Det er rolige og fredelige dyr, som har bevaret sine oprindelige instinkter. Det er sunde, robuste og hårdføre og går ude både sommer og vinter. De er meget nøjsomme og meget lidt kræsne. De spiser såvel græs som buske og krat og er velegnede til naturpleje også på marginaljorde.

 

Deres instinkter er udviklet gennem mange års overlevelse på det stormomsuste, våde og barske skotske højland. Tyren passer godt på sin flok af køer og kalve. Når koen skal kælve, går den lidt afsides og klarer kælvningen uden hjælp. Koens moderinstinkt er veludviklet og hun beskytter og drager kærlig omsorg for sin kalv, som bliver hos hende indtil den er ca. 8 måneder.