Salg af oksekød

Kødet fra skosk højlandkvæg er mager og smagfuldt.

De kalve, der ikke er velegnet til avl, ender deres dage som møre, velsmagende, saftige bøffer. Fibrene er korte, hvilket bevirket af kødet er mere mørt. Da dyrene er meget nøjsomme og går ude hele året,  vokser de langsomt og kødet bliver derved meget fedtfattigt og velsmagende.  På grund af den langsomme vækst slagtes kalvene  først, når de er 20-30 måneder gamle og efter de har haft et godt og frit liv på markerne.

Slagtningen foregår som regel ved skydning på marken med medvirken af dyrlæge. Derefter foregår opskæring, hængning og udskæring på godkendt dyrlægekontrolleret slagteri.

Kødet modnes i kølerum i 14-18 dage afhængig af dyrets alder. Efter modning foretages finpartering og pakning. Her er det muligt at tage hensyn til specielle ønsker eller selv være til stede ved finparteringen.  

Vi sælger kød i ¼ dvs. i 45- 65 kg til en pris af 55 kr. pr. kg slagtet vægt.

Slagteren sørger for ligelig fordeling af for- og bagkød. 

¼ kan  bestå af: engelsk bøf, steaks, lårtunge, mørbrad, tyksteg, culotte, vucette, gammeldags oksesteg, højreb, bryst, bovsteg, tværreb, benløse fugle, tykkam, osse buco, hakket kød og kraftben.

Vi slagter 2-3 gange om året, så kontakt os allerede nu, så du kan blive skrevet op til ¼ ko.